Home » Homeopathie, hoe werkt dat? » Homeopathie een puur natuurlijke geneeswijze
homeopatisch middelen zijn puur natuurlijk

Homeopathie een puur natuurlijke geneeswijze

door | 21 apr, 2023 | Homeopathie, hoe werkt dat?

Korte uitleg over homeopathie

Het valt me op dat homeopathie altijd vragen oproept. Deze op zichzelf staande geneeswijze is puur natuurlijk, maar lastig uit te leggen. Ik ga een poging doen… 

Het principe van homeopathische geneeskunde is dat iemand van een aandoening of ziekte kan worden genezen, door het toedienen van een homeopathisch geneesmiddel, dat bij een gezond mens dezelfde symptomen oproept als de betreffende aandoening of ziekte.

Homeopathische middelen hebben altijd een natuurlijke oorsprong. 

Homeopathie is een puur natuurlijke geneeswijze

Alle middelen zijn op hun werkzaamheid getest op mensen, niet op dieren. Uit het basismateriaal wordt eerst een oertinctuur bereid. Deze wordt vervolgens gepotentieerd, dat wil zeggen: volgens een bepaalde methode verdund en geschud. Homeopathische middelen worden in druppel-, korrel- of tabletvorm gegeven.

Homeopathie zet aan tot zelfgenezing. Soms kan een lichaam zichzelf niet meer herstellen. Dan ontstaan er symptomen die er eerder niet waren. Deze kunnen voor jou erg in de weg zitten en echt klachten geven. Door het juiste homeopathische middel wordt deze blokkade opgeheven, waardoor de natuurlijke zelfherstellende kracht van het lichaam weer vrij kan komen.
Zolang er niets echt onherstelbaar beschadigd is, kan je lichaam heel veel weer zelf op orde brengen. Als het maar over voldoende energie beschikt.

Homeopathie werkt alleen als het goed wordt toegepast. Geen mens is gelijk, daarom wordt het homeopathische middel op de individu afgestemd.

Voorbeeld van buikpijn:


Als er 15 personen met buikpijn zijn, dan kunnen zij allen een andere klachtenpatroon hebben. Meestal zie je ook een andere emotionele reactie op de pijn en verschillen ook de oorzaken van de buikpijn. Voor iedere persoon met buikpijn kun je dus een ander homeopatisch middel nodig hebben.  Dit betekent dat ik als homeopaat een uniek homeopathisch middel uitzoek dat past bij jouw unieke buikpijn.

Wil je weten  hoe een homeopatisch / natuurgeneeskundige behandeling in z’n werk gaat, kijk dan even hier

Waarom een blog / kennisbank?

Omdat het zo leuk is om kennis met anderen te delen:

Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op je gezondheid, dat ik ze niet altijd allemaal kan vertellen of uitleggen. Hoe graag ik dat ook zou willen. Vandaar deze ‘Kennisbank’ of ‘Blog’ of ‘Informatie-pagina’ of ‘Natuurlijke weetjes site’ of ‘Artikelen-pagina’… hoe je het ook wil noemen. Je vindt er vast iets wat jou interesseert en waar je wat aan hebt.
Petra

Gerelateerde artikelen

Homeopathie helpt bij stoppen met roken

Homeopathie helpt bij stoppen met roken

Stoppen met Roken? Homeopathie maakt het mogelijk. Homeopathische remedies kunnen een natuurlijke en gezondere manier bieden om het stoppen met roken te vergemakkelijken. Er zijn verschillende homeopathische middelen die specifiek gericht zijn op het verminderen van de drang naar sigaretten en het aanpakken van symptomen die zich kunnen voordoen tijdens het stoppen met roken…

lees verder
Migraine en hoofdpijn is bij niemand het zelfde….

Migraine en hoofdpijn is bij niemand het zelfde….

Door overprikkeling van bepaalde delen van de hersenen kan migraine en hoofdpijn ontstaan. Maar wat doe je er tegen? Pijnstiller erin…maar dat is maar een tijdelijke oplossing. Dagelijks medicijnen slikken om het voor te zijn… niet echt goed voor je gezondheid. Homeopathie is een natuurlijke manier om overprikkeling tegen te gaan…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin