Maag- en Darmklachten

Spijsverteringsproblemen kosten je (te)-veel energie.

Maag- en Darmklachten natuurlijk behandelen

Spijsverteringsklachten zijn meer regel dan uitzondering. Veel mensen die de praktijk binnenkomen hebben wel op een of ander wijze problemen met zijn/haar maag of darmen… soms zelfs zonder dat ze zich er echt bewust van zijn. Dat onaangename gevoel na de maaltijd is soms zo ‘normaal’ geworden dat het bijna als vanzelfsprekend beschouwt wordt. Obstipatie, onrustige darmen, krampen, opgeblazen buik, diarree, winderigheid… hoe kom je er van af? Maag- en darmklachten verdienen meer aandacht dan je zou verwachten. Natuurlijke middelen werken daarbij zacht maar trefzeker. 

Feiten:

-Darmen zijn heel goed in conditie te brengen.
-De functie van de maag is prima te ondersteunen.
-Je darmen profiteren van een goede maagwerking.
-Je spijsvertering wordt rustiger.
-Een gezonde spijsvertering kan optimaal voedingsstoffen opnemen.

Hoe fijn zal het zijn om gewoon te eten zonder dat je er later voor moet ‘boeten’.

Eten gaat je weer plezier en energie opleveren!Hoe dan..?

Vaak wordt er geen verband gelegd tussen maag- of darmklachten en andere klachten of ziektebeelden. Hoewel het al eeuwen bekend is dat ziekte én dus ook gezondheid echt ALLES met de darmen te maken heeft. Een spijsvertering die niet goed werkt kost je energie! Darm- en maagklachten verminderen door de bij jou passende voeding te nemen en de juiste voedingstoffen voor herstel aan te voeren.

Wil je dat je spijsvertering niet meer in de weg zit, dan bied ik je de volgende stappen aan om alles weer op orde te krijgen.

Onderzoek / anamnese

Samen zetten we op een rijtje wat jouw klachten precies zijn en gaan we kijken welke strategie er goed bij jou past.

3 maanden-plan

We bepalen welke stappen er gezet kunnen worden in de komende 3 maanden. Daarvoor krijg je een uitgebreid plan dat op jouw klachten is toegespitst en waarmee je zo aan de slag kunt.
We starten altijd met een plan voor 3 maanden omdat er tijd nodig is voor verandering. Liever wat langzamer dan er hard in…

Vervolg

Na 4 weken kijken we of er aanpassingen nodig zijn. En na 10 weken nogmaals. In de tussentijd staat vragen natuurlijk vrij!

Kleine opdracht voor thuis

Je krijgt van mij een checklist mee waarop je kan aangeven wat voor veranderingen je opmerkt. Deze kunnen we vervolgens bespreken bij de volgende afspraak.

Bij welke klachten:

Deze methode werkt bij het verhelpen van klachten zoals;

Buik- en/of maagpijn

Wisselende ontlasting

Niet op gewicht kunnen blijven

Krampen/ opgeblazen buik / druk

“Eten gaat je weer plezier en energie opleveren!”

In de praktijk

Regelmatig stapt er iemand bij mij binnen met een klacht die sterk beïnvloed wordt door de spijsvertering. En hoe vaak zie ik het gebeuren dat door de darmen en de maag in goede conditie te brengen iemands energie verbetert en de hoofdklacht stukje bij beetje vermindert..:)
Daar draait het om!
Je lichaam werkt op alle vlakken samen. Is je spijsvertering om wat voor reden dan ook ooit de weg kwijt geraakt, dan zal de rest van je lichaam zich daar naar moeten gaan voegen…en dat geeft klachten. Als je spijsvertering weer op orde is, en daarmee de basis waar al de goede voedingsstoffen worden gefilterd, gecheckt, ontleed en na ‘goedkeuring’ worden vervoerd naar de rest van je lichaam, dan kan dat alleen maar goed voelen.

Voor de behandeling van je spijsvertering maak ik gebruik van uitsluitend natuurlijke middelen. Denk aan kruiden, natuurlijke supplementen, voeding en homeopathie.

Opleiding

Als homeopaat / natuurgeneeskundige blijf ik altijd bijscholen om de nieuwste inzichten me eigen te maken op medisch gebied.
Zo ook op het gebied van darmen, spijsvertering en gezondheid.

Beroepsvereniging

RBCZ is het kwaliteitsregisten in NL voor HBO-opgeleide therapeuten. De therapeuten moeten jaarlijks aan strenge kwaliteitseisen voldoen. De therapiën worden meestal geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering.

Ervaringen 

                 *** *** ***
“Kan je je voorstellen hoe lastig het is om op de trein echt op je gemak het toilet te gebruiken….ik ben zo blij dat ik nu een regelmatige stoelgang heb. Dat scheelt echt een hoop gestress 😉 ”

Marcel S.
Conducteur

                    *** *** ***
“Eigenlijk zijn de aanpassingen die ik op eet-gebied heb moeten doen niet eens zo groot. Ik snap nu pas echt waarom ik die vezels moet eten…en ik weet nu ook tenminste dat ik dat met gewoon eten voor elkaar kan krijgen. Het gaat nu lekker zo hoor! dank Petra!”

– Matthieu

Tarieven

Eerste afspraak incl. intake
(90 min.)

 

€98,-

Vervolgafspraak 60 minuten

€59,-

Sessie van 30 minuten

€39,-

Veelgestelde vragen

Kan ik de behandeling vergoed krijgen door mijn zorgverzekeraar?

Dat zou kunnen…maar is afhankelijk van in hoeverre je aanvullend verzekerd bent en je verzekeraar. 

Ik heb geen officiele diagnose voor mijn klachten. Kan ik dan ook bij jou terecht?

Zeker! Niet alle klachten hebben een officiele naam en krijg je op een briefje als diagnose. Ze kunnen vaag en moeilijk omschrijfbaar zijn…maar kunnen zéker  behandeld worden.

Kunnen homeopathische middelen en supplementen worden ingenomen naast medicatie die ik van mijn arts krijg?

Ik ga heel zorgvuldig om met de medicatie die je mogelijk gebruikt. Door alle middelen uit te zoeken op eventuele interacties voorkom ik dat we een andere therapie negatief beinvloeden. Een goed gekozen supplement of homeopathisch middel kan daarentegen een hele goede ondersteuning zijn naast een reguliere behandeling.

Hoe vaak moet ik terugkomen?

Dat is natuurlijk erg afhankelijk hoe jij reageert op de behandeling. De een zal sneller verbeteren dan de ander. En het inpassen in je dagelijks leven is ook belangrijke factor. Meestal is 2 à 3 keer voldoende om weer op de rit te zijn en het je geheel eigen te hebben gemaakt. 

Wat als het niet werkt voor mij?

Ik kan me natuurlijk niet voorstellen dat het geen effect op je zal hebben. Het is uiteraard afhankelijk in hoeverre je het kan intergreren en je goed inzicht krijgt in je spijsvertering. Soms is de tijd er nog niet geschikt voor of zijn er andere items in jouw omgeving die jou aandacht meer nodig hebben… dat is dan jammer. Maar je hebt dan in ieder geval meer kennis om er op een beter moment om het op te pakken en ermee verder te gaan. 

Afspraak maken of meer informatie

Vul het formulier hieronder in

Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.
Bij het maken van een afspraak zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Natuurlijk Gezond – Utrecht

Lepelaarstraat 1
3582 SK Utrecht

info@natuurlijkgezond-utrecht.nl

+31-612669862

}

Maandag: 09:00 – 18:00
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag: 09:00 – 18:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00

Kvk-nr: 53454502