Home » Goed om te weten » Migraine en hoofdpijn is bij niemand het zelfde….
migraine en hoofdpijn natuurlijk behandelen

Migraine en hoofdpijn is bij niemand het zelfde….

door | 2 apr, 2023 | Goed om te weten, Homeopathie, hoe werkt dat?

Wat veroorzaakt migraine?

Migraine en hoofdpijn een natuurlijke behandeling.

De precieze oorzaak is niet bekend, maar deskundigen denken dat de oorzaak een mix van factoren is, waaronder genetica en voeding.
Onderzoekers weten wel steeds beter wat er in de hersenen gebeurt als migraine toeslaat. De aanval begint wanneer bepaalde delen van de hersenen overprikkeld raken. Hierdoor ontstaat een tijdelijke ontregeling, een soort kortsluiting.

Een migraineaanval wordt veroorzaakt door de activering van de vijfde hersenzenuw. Deze zenuw bevindt zich in de hersenstam, en heeft vertakkingen die doorlopen naar de hersenvliezen rond de hersenen. Door activering komen er allerlei ontstekingsstoffen vrij in deze vliezen. Deze werken vervolgens in op pijnzenuwen, met bonzende hoofdpijn als gevolg.

Bij mensen die voorafgaand aan de aanval een aura zien, kan dat verschijnsel aan de basis liggen van de overstimulatie.
Als iemand een aura ervaart, zonder hoofdpijn, kan dat al betekenen dat zijn hersenen overprikkeld zijn.

Voor de meeste mensen zijn er twee belangrijke benaderingen om van hun migraine-aanvallen af te komen: preventieve medicatie en acute behandeling.
De eerste is meestal niet zo succesvol, en veel patiënten kiezen in plaats daarvan voor de tweede. Maar de medicijnen zijn vaak vrij heftig en geven ook regelmatig veel bijwerkingen.
Homeopaten zien ook de overprikkeling van de hersenen als de oorzaak van hoofdpijn en migraine-aanvallen. Maar ze kijken daarbij ook heel erg naar het type mens. Want waar bij de een de migraine duidelijk samenhangt met stress, zal bij de ander voeding of zoiets als de weersomstandigheden van invloed zijn.
Dit vraagt dan natuurlijk ook om een andere aanpak. Een persoonlijke aanpak! 

Er zijn veel verschillende homeopathische middelen die werken op migraine en hoofdpijn.
Tijdens een eerste / intake-gesprek zullen dan ook veel vragen gesteld worden om een zo goed mogelijk beeld van de cliënt zelf en van diens hoofdpijn te krijgen. Met die informatie kan dan gezocht worden naar een zo goed mogelijk passend middel: Een middel dat past bij de lichamelijke klachten, en dus ook bij het type mens.

Een homeopaat zoekt het best passende middel bij jouw specifieke klachten 

Wat kan je zelf doen? Je kan een migrainedagboek gaan bijhouden. Door dagelijks je voeding bij te houden, je conditie/energie te beschrijven, je bezigheden en speciale situaties te noteren, kan het inzicht krijgen welke factoren van invloed kunnen zijn voor het krijgen van hoofdpijn.
Na een langere periode bijhouden, kan je waarschijnlijk een structuur herkennen in de dagen dat je een aanval hebt gekregen. Dat kunnen handelingen zijn die je na elkaar hebt gedaan. Maar ook voeding en conditie en weersomstandigheden kunnen samen een aanleiding zijn.
Het is even een werkje, maar een dergelijk dagboekje went en werkt echt!

Wil je kijken of homeopathie bij jouw klachten zou kunnen helpen; neem gerust contact op. Bel, app of mail gerust. Je kan ook zelf eenvoudig direct een afspraak plannen in de kalender.  of 

wil je meer weten over kinderen en hoofdpijn of migraine, kijk hier

Waarom een blog / kennisbank?

Omdat het zo leuk is om kennis met anderen te delen:

Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op je gezondheid, dat ik ze niet altijd allemaal kan vertellen of uitleggen. Hoe graag ik dat ook zou willen. Vandaar deze ‘Kennisbank’ of ‘Blog’ of ‘Informatie-pagina’ of ‘Natuurlijke weetjes site’ of ‘Artikelen-pagina’… hoe je het ook wil noemen. Je vindt er vast iets wat jou interesseert en waar je wat aan hebt.
Petra

Gerelateerde artikelen

Homeopathie en Westerse Geneeskunst: Samen Sterker voor Je Gezondheid

Homeopathie en Westerse Geneeskunst: Samen Sterker voor Je Gezondheid

Er is een groeiend bewustzijn onder artsen over de waarde van complementaire therapieën. Het aantal verwijzingen naar alternatieve therapeuten zoals homeopaten, acupuncturisten en massage-therapeuten neemt steeds meer toe. De kracht van de samenwerking tussen Westerse geneeskunst en homeopathie ligt in het feit dat er vanuit meerdere kanten naar je wordt gekeken waardoor de benadering meer holistisch wordt en klachten ook beter te begrijpen zijn. Als patiënt is het raadzaam dat je vooral nieuwsgierig blijft en je goed laat informeren om te kijken welke benadering het best bij je past…

lees verder
Botontkalking / osteoporose is te keren

Botontkalking / osteoporose is te keren

Botweefsel is een bijzondere, levende stof die zich je leven lang blijft ontwikkelen. Het breekt zichzelf voortdurend af maar bouwt zichzelf ook weer op. En daar kan je heel goed zelf invloed op uitoefenen. En dat is niet eens zo moeilijk…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin