Migraine en Hoofdpijn

Homeopathie en hoofdpijn
Meer info of afspraak maken.

Migraine, hoofdpijn en homeopathie

Homeopaten zien een verstoring in de prikkelverwerking van de hersenen, als een veel voorkomende oorzaak van hoofdpijn- en migraine-aanvallen.

Door een specifiek op jou klachten uitgezocht homeopathisch middel te geven is het mogelijk om deze prikkelverwerking weer in goede banen te leiden. Hierdoor werkt homeopathie preventief en zal het aantal aanvallen verminderen en/of korter duren.   

Een homeopathisch middel wordt meestal 1x in de één tot twee weken ingenomen.  Daarom kan er zeker al na één tot twee maanden veranderingen optreden in het migraine-beeld, het verloop of aantal aanvallen. 

Specifiek voor jou uitgezocht homeopathisch middel

Omdat er veel homeopathische middelen zijn die werken op migraine en hoofdpijn, zal ik na het eerste / intake-gesprek uitgebreid zoeken naar het best passende middel. Dit middel past dan bij jouw lichamelijke klachten, maar ook bij jou type mens.
Want waar bij de een de migraine duidelijk samenhangt met stress, zal bij de ander voeding of bv de weersomstandigheden van invloed zijn. Dit vraagt dan natuurlijk ook om een andere aanpak.
Daarnaast kunt u adviezen krijgen op het gebied van voeding, vitamines, bewegen etc.

Homeopathie werkt zacht bij hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine behandelen met homeopathie

Werkwijze

Onderzoek / intake

Dit duurt 1 tot 1,5 uur. We nemen de tijd om je hoofdpijn/migraine klachten met alle bijkomende verschijnselen op een rijtje te zetten, om een goed beeld van jou + klachten te krijgen.  Dit is nodig om een zo goed passend middel voor je uit te zoeken.
Tijdens de intake maak ik ook nog iriscopie- foto’s om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen.
Na een week stuur ik je een verslag per mail (incl. irisfoto’s ) en een homoepatisch middel per post. Je kan dan het middel volgens bijgeleverd voorschrift gaan innemen.

10 dagen na de eerste inname

Na 10 dagen is een korte bel of online afspraak gewenst.
Jij kan dan zeggen hoe het middel en het innemen je bevalt en wat voor effect het mogelijk al heeft gegeven. Ik kan dan beoordelen of het middel opnieuw moet worden ingenomen en met welke frequentie. Meestal wordt een middel max. 1x per week ingenomen. 

Dit gesprekje is ook om bv te controleren of de sterkte van het middel goed is. Als iets aangepast moet worden, dan zijn geen extra kosten aan verbonden. 

Vervolg-afspraken

Na ongeveer 4 weken is het eerste vervolg consult. Het is belangrijk dat ik je dan zie omdat mij dat veel informatie geeft. We zullen het verloop van de afgelopen periode bespreken en kijken of er aanpassingen nodig zijn. Na ongeveer 10 weken nogmaals. In de tussentijd staat vragen natuurlijk vrij. Bel, app of mail gerust! 

Kleine opdracht voor thuis

Het is verstandig om een kleine checklist bij te houden waarop je kan aangeven wat voor veranderingen je opmerkt. Deze kunnen we vervolgens bespreken bij de volgende afspraak.

Tarieven

Eerste afspraak / intake  + irisfoto’s  ± 90 min.

125,-

2x vervolgafspraak van +/- 60 min. ( evt online mogelijk )

118,-

Homeopatische middelen

bij de prijs inbegrepen

TOTAAL: 

pakketprijs:

243,-

Homeopathie werkt bij hoofdpijn en migraine!“Hoe gezonder jij je voelt, hoe leuker je bent. 
Daar heb niet alleen jij wat aan, ook iedereen om je heen…. “

homeopathie werkt bij migraine

Goede ervaring!

Hoi Petra, het gaat steeds beter. Waar in het begin van de homeopatische behandeling de hoofdpijn nog wel eens opflakkerde, ben ik nu de afgelopen 2 maanden hoofdpijnvrij! Hoe die middelen werken weet ik niet, maar mijn hoofd is zoveel helderder. Ik ben blij dat ik niet steeds weer van die heftige pijnstillers hoef te slikken. Mijn dagboekje hou ik zo goed mogelijk bij. Over een maand weer even langskomen om te kijken of ik zo op de goede weg ben? Al lijkt het me zeker van wel!

Serina T.

Helpdeskmedewerker

Afspraak maken

Vul het formulier hieronder in

Dan kan ik je vraag beantwoorden of een afspraak voor je inplannen.

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.
Bij het maken van een afspraak zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Natuurlijk Gezond – Utrecht

Lepelaarstraat 1
3582 SK Utrecht

onderdeel van Praktijk Vaartsche Rijn

06-12.66.98.62

}

Maandag: 09:00 – 18:00
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag: 09:00 – 18:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00

Kvk-nummer