Home » Homeopathie, hoe werkt dat? » Homeopathie helpt bij stoppen met roken
homeopathie ondersteunt stoppen met roken stoptober

Homeopathie helpt bij stoppen met roken

door | 17 sep, 2023 | Goed om te weten, Homeopathie, hoe werkt dat?

“Stoppen met Roken? Homeopathie maakt het mogelijk”

Stoppen met roken is een flinke uitdaging, dat begrijp ik maar al te goed. Als je hebt besloten om te stoppen, is dat al een grote stap in de goede richting. Jouw motivatie is de sleutel tot succes, want als je écht vastberaden bent om te stoppen, zul je merken dat het haalbaar is.

Heb je ondersteuning nodig bij het stoppen met roken?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Het meest bekend zijn acupunctuur en verschillende cursussen, soms met ondersteuning van geneesmiddelen zoals Champix. Maar wees daar voorzichtig mee gezien de diverse bijwerkingen die het met zich mee kan brengen.
Natuurlijke middelen zijn een stuk gezonder!

Homeopathie: Je Nieuwe Bondgenoot in de strijd tegen roken.

Homeopathische remedies kunnen een natuurlijke en gezondere manier bieden om het stoppen met roken te vergemakkelijken. Er zijn verschillende homeopathische middelen die specifiek gericht zijn op het verminderen van de drang naar sigaretten en het aanpakken van symptomen die het stoppen met roken juist zo lastig maakt.

Welk homeopathisch middel past bij jou? Hieronder vindt je de belangrijkste eigenschappen per middel:

  • Tabacum: Deze homeopathische verdunning van tabak vermindert de drang naar sigaretten en kan helpen bij het bestrijden van neerslachtigheid.
  • Caladium: Dit middel kan de behoefte aan tabak verminderen en is geschikt voor rusteloze stoppers. Het kan ook duizeligheid, hoofdpijn en irritatie aan de luchtwegen als gevolg van roken verminderen.
  • Nux vomica: Dit middel is nuttig als je snel geïrriteerd raakt door het stoppen en kan het ontgiftingsproces ondersteunen. Het kan ook verlichting bieden bij een schraperig gevoel in de keel als gevolg van roken.
  • Avena Sativa: Avena Sativa heeft een voedende en versterkende werking op de hersenen en het zenuwstelsel. Het kan helpen bij een gezonde slaap en innerlijke rust gedurende de dag.
  • Plantago major: Dit middel kan helpen bij het verminderen van de tabaksverslaving en een afkeer van sigaretten veroorzaken.
  • Staphysagria: Als je worstelt met emotionele problemen zoals onderdrukte boosheid, depressie of irritatie na het stoppen met roken, kan Staphysagria je helpen deze opgekropte emoties te verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat het juiste homeopathische middel wordt gekozen op basis van het totale beeld van jouw symptomen.
Soms kan het nodig zijn om meerdere middelen te gebruiken om je door verschillende fases van het stoppen met roken te helpen.

Onthoud dat stoppen met roken een uitdaging is, maar met de juiste motivatie en ondersteuning kun je het zeker bereiken. Het belangrijkste is dat je voor je gezondheid kiest en stappen onderneemt om deze verslaving te overwinnen. Je staat er niet alleen voor, en er zijn verschillende benaderingen om je te helpen op je weg naar een rookvrij leven. Homeopathie is daar zéker een van.
Doe ook mee met https://stoptober.nl/

Wil je meer weten. Bel gerust!

Petra

Natuurlijk Gezond - Utrecht

Lepelaarstraat 1
Utrecht, Utrecht 3582SK
Nederland
Telefoon: +31 612669862
E-mail: info@natuurlijkgezond-utrecht.nl


 

Waarom een blog / kennisbank?

Omdat het zo leuk is om kennis met anderen te delen:

Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op je gezondheid, dat ik ze niet altijd allemaal kan vertellen of uitleggen. Hoe graag ik dat ook zou willen. Vandaar deze ‘Kennisbank’ of ‘Blog’ of ‘Informatie-pagina’ of ‘Natuurlijke weetjes site’ of ‘Artikelen-pagina’… hoe je het ook wil noemen. Je vindt er vast iets wat jou interesseert en waar je wat aan hebt.
Petra

Gerelateerde artikelen

Migraine en hoofdpijn is bij niemand het zelfde….

Migraine en hoofdpijn is bij niemand het zelfde….

Door overprikkeling van bepaalde delen van de hersenen kan migraine en hoofdpijn ontstaan. Maar wat doe je er tegen? Pijnstiller erin…maar dat is maar een tijdelijke oplossing. Dagelijks medicijnen slikken om het voor te zijn… niet echt goed voor je gezondheid. Homeopathie is een natuurlijke manier om overprikkeling tegen te gaan…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin