Hart- en Vaatconditie verbeteren

Oók als je al medicatie hiervoor gebruikt.
prima!

Hart- en bloedvaten natuurlijk behandelen

Voeding en voedingstoffen voor je hart en vaten.

Hoe krijg je weer gezonde bloedvaten? Voedingstoffen kunnen een grote invloed uitoefenen op de werking van je hart en bloedvaten en daarmee op je gehele gezondheid. De conditie van je hart en vaten bepalen in hoge mate je gehele conditie.
Voeding is de brandstof, de aanjager van goede processen. Goede voeding geeft rust, ondersteunt, herstelt, en vernieuwt… Je kan daar dus zelf heel veel invloed mee uitoefenen. Hart- en bloedvaten zijn hiermee natuurlijk te behandelen en weer in goede conditie te brengen. 

Als je hartmedicatie slikt als cholesterolremmers en bloedverdunners, dan weet je wat voor inpact dat kan hebben: Spierpijnen, onbestemd gevoel, onrust, snel moe… Door het nemen van goede / de juiste voeding en voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, nutriënten) eventueel aangevuld met homeopathie, die een specifieke positieve en versterkende werking hebben op je hart en vaten, kan je zorgen dat deze bijverschijnselen grotendeels verdwijnen. Door een betere vaatconditie en een soepeler doorbloeding zou je zelfs je medicatie kunnen verminderen.

Als je begrijpt dat factoren van binnenuit je klachten kunnen verergeren, is het ook mogelijk om via die route je klachten in positieve richting te sturen en dat je zo je hart- en bloedvaten natuurlijk kan behandelen. Bloedvaten zijn weer te herstellen. Gezonde bloedvaten zorgen voor een optimale aanvoer van zuurstof en voedingstoffen naar alle onderdelen van je lichaam. 
Samen kijken we naar wat voor jou geschikt én toepasbaar is.
(afbouw van reguliere medicatie uiteraard altijd in overleg met de arts)

 Bij o.a de volgende klachten:

Deze klachten kunnen ook veroorzaakt zijn door hart- en vaat medicatie of een ingreep als dotteren.

Spierpijn en krampen door medicatie

Duizeligheid en misselijkheid

Veranderde spijsvertering

Onrust en hoofdpijn

Werkwijze

Onderzoek / anamnese

Samen zetten we op een rijtje wat jouw klachten precies zijn en gaan we kijken welke strategie er goed bij jou past.

3 maanden opstart-plan

We bepalen welke stappen er gezet kunnen worden in de komende 3 maanden. Daarvoor krijg je een uitgebreid plan dat op jouw klachten is toegespitst en waarmee je zo aan de slag kunt.
We starten altijd met een plan voor 3 maanden omdat er tijd nodig is voor verandering. 

Vervolg afspraken

Na 4 weken kijken we of er aanpassingen nodig zijn. En na 10 weken nogmaals. In de tussentijd staat vragen natuurlijk vrij!

Kleine opdracht voor thuis

Je krijgt van mij een checklist mee waarop je kan aangeven wat voor veranderingen je opmerkt. Deze kunnen we vervolgens bespreken bij de volgende afspraak.

Je krijgt geen sixpack door pillen, daar zijn de juiste stoffen voor nodig en zal je aan moeten werken. Dat geldt ook voor je hart- en vaatconditie, dat wordt stukken fitter met goede voeding en juiste voedingstoffen

Opleiding

Als homeopaat / natuurgeneeskundige blijf ik altijd bijscholen om de nieuwste inzichten me eigen te maken op medisch gebied.
Ik volgde meerdere bijscholingen over voeding, orthomoleculaire toepassingen wat heel goed inzetbaar is voor het verhogen van iemands vitaliteit en waarmee de hart- en vaatconditie heel goed verbetert.

Ervaringen van mijn klanten

                 *** *** ***

“Op mijn werk werd een cholestrol check gedaan. Die bleek echt te hoog te zijn. Dus aan de pillen….Maar daar raakte ik de weg van kwijt. Duizelig, zwabber benen en altijd een soort spierpijn. Zelf was ik al begonnen met wat kilo’s proberen kwijt te raken, maar dat was niet voldoende. Nu we samen mijn voeding hebben bekeken en ik onderandere Q10 slik gaat het allemaal veel lekkerder. Cholestrol is goed gezakt en neem ik nog maar de helft van mijn pilletjes. Ik hoop ze eerdaags helemaal te kunnen laten staan. Mijn huisarts is positief. ”

– Jos

Jos van Rhenen

Magazijn-beheerder

Tarieven

Eerste afspraak / intake ± 90 min.

€98,-

Vervolgafspraak 60 minuten

€59,-

Korte vervolgafspraak  30 minuten

€39,-

Veelgestelde vragen

Kan ik een consult vergoed krijgen door een zorgverzekeraar?

Homeopathie en natuurgeneeskunde valt onder de alternatieve behandelingen. Jammer genoeg is geen vergoeding vanuit de Basisverzekering, maar vaak wel als je aanvullend verzekerd bent. Dan wordt er meestal een deel van het consult vergoed. Check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Ik heb geen officiële diagnose voor mijn klachten. Kan ik dan ook bij jou terecht?

Dan kan je zeker bij Natuurlijk Gezond-Utrecht terecht. Al jouw klachten worden serieus genomen en grondig besproken. Het gaat erom dat ze jou in de weg zitten en opgelost dienen te worden. Of daar een officiele naam bij hoort is dan niet van belang.

Kunnen supplementen genomen worden naast de medicatie die ik van mijn neuroloog krijg?

Bij het adviseren van bepaalde supplementen, homeopathische middelen of kruiden wordt altijd gekeken of deze goed samen gaan bij jouw medicatie die je eventueel al neemt. Als daar twijfel over bestaat, dan zal ik daarover ( in overleg) contact opnemen met de behandelend arts. 
Stopzetten of afbouwen van medicatie zal ook altijd in overleg met de behandelend arts gaan. 
Homeopathie en Natuurgeneeskunde kan een mooie aanvulling zijn op de reguliere geneeskunst. 

Hoe vaak moet ik terugkomen?

Het aantal vervolgafspraken is afhankelijk van het afnemen van je klachten. Meestal bestaat een behandeltraject uit het eerste intake-consult en minimaal 2x een vervolgafspraak. Waar de een voort kan met één keer terugkomen, zal bij een ander eventuele onderliggende klachten naar boven komen en meerdere keren een afspraak moeten of willen maken. Dit is dus helemaal afhankelijk van de soort klacht en de persoon. 
Soms volstaat een kort telefoontje om weer even verder te kunnen… 

Waarom kan mijn behandelend arts deze behandeling niet geven?

Een regulier werkende arts heeft zich meestal zo gespecialiseerd in zijn vakgebied dat het blikveld vaak alleen maar gericht is op die specialistische klacht. Een natuurgeneeskundige / homeopaat kijk meestal verder en vraagt je ook veel verder uit. Daarvoor nemen we ook de tijd ( 1 tot 1,5 uur) in het eerste intake-consult. Hierdoor krijgen we een completer beeld van de client en kunnen we niet alleen maar bij wijze van spreken ‘de pleister op de wond’ leggen, maar ook naar de onderliggende oorzaak van de klacht kijken. 
Een regulier arts is dus anders opgeleid en zal daar dus minder aandacht en/of kennis voor hebben. 

Wat als het niet werkt voor mij?

Een homeopathische of Natuurgeneeskundige behandeling is altijd een ‘samenwerking’ tussen client en behandelaar. Van beide kanten zal veel informatie en kennis moeten worden uitgewisseld. Het kan inderdaad soms zo zijn dat de verwachtingen anders zijn dan wat er bereikt is of kan worden. Dit kan liggen op het gebied van de snelheid van herstel, of de mate van herstel. Er is van te voren niet altijd een duidelijke prognose te geven hoe het herstel zal verlopen. Dat kan niemand. Als het niet aan de verwachtingen zal voldoen, dan is dat heel spijtig, maar dan heb ik samen met jou er alles aan gedaan om zoveel mogelijk vooruitgang te boeken…

Informatie vragen of afspraak maken

Vul het formulier hieronder in

Dan kan ik je vraag beantwoorden of een afspraak voor je inplannen.

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.
Bij het maken van een afspraak zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Natuurlijk Gezond – Utrecht

Lepelaarstraat 1
3582 SK Utrecht

info@natuurlijkgezond-utrecht.nl

06-12.66.98.62

}

Maandag: 09:00 – 18:00
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag: 09:00 – 18:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00

Kvk-nummer