Homeopathie & Natuurgeneeskunde in Utrecht

Een natuurlijke manier van behandelen

Een natuurlijke manier van beter worden


Homeopathie en natuurgeneeskunde

Vrijwel iedereen, jong en oud, die in mijn praktijk komt wil op een natuurlijke manier beter worden.  Weg met die klachten. Of ze nu duidelijk fysiek zijn, of dat er nog meer speelt wat echt opknappen in de weg staat. Soms zijn de klachten niet eens het echte probleem omdat de oorzaak of het-onvermogen-om-beter-te-worden op een dieper niveau kan zitten. Homeopathie kan hier heel mooi op werken.
Een homeopaat / natuurgeneeskundige kijkt bij een persoon dan ook niet alleen naar de symptomen en klachten, maar probeert ook de oorzaak van de problemen te achterhalen.

–  Hoe heeft iemand ziek kunnen worden?

Hierbij geldt het uitgangspunt dat ieder mens uniek is. Want dezelfde klacht bij twee verschillende mensen kan een geheel andere oorzaak hebben en zal dan ook verschillend behandeld moeten worden.

In de natuurgeneeskunde wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke middelen. Deze kunnen je lichaam enorm ondersteunen om actiever te worden en daarmee weer beter te reageren op verstoringen in je lijf. Een lichaam kan héél veel zelf oplossen. Het zorgt altijd voor de best mogelijke houding/toestand in een bepaalde situatie. Lukt het niet meer zelf, dan kan homeopathie en voeding heel goed helpen.

– Jouw basisconstitutie  zegt veel over hoe jij reageert op voeding, leefstijl en prikkels

Om uit te zoeken wat het best bij iemand past zal ik veel vragen stellen en regelmatig maak ik iriscopie foto’s om meer te weten te komen wat je basisconstitutie / conditie is. Deze basisconstitutie zegt veel over hoe je reageert op voeding, leefstijl en prikkels van buitenaf. Want tegen iemands natuur inwerken heeft nooit effect!

Al mijn behandelingen zijn gebaseerd op dit principe.

Heb je vragen? Stel ze gerust hier, dan mail ik je snel terug.
Een afspraak maken?  Bel, mail, app… of gebruik eenvoudig de planner.

Met groet,
Petra 

natuurlijke behandeling homeopaat utrecht.

Werkwijze

Onderzoek / anamnese

Samen zetten we op een rijtje wat jouw klachten precies zijn en gaan we kijken welke strategie er goed bij jou past.
Hiervoor neem ik ruim de tijd. Meestal zo’n 1,5 uur.

Homeopathisch middel

De behandeling bestaat uit het voorschrijven van een passend homeopathisch middel, zo nodig aangevuld met adviezen op het gebied van voeding, beweging en stress (life style geneeskunde) of adviezen tav gebruik van vitamines en supplementen..

l

Vervolg afspraken

Na 4 weken kijken we of er aanpassingen nodig zijn. En meestal na 10 weken nogmaals. Het aantal vervolgafspraken is afhankelijk van de aard en intensiteit van je klacht(en). In de tussentijd staat vragen natuurlijk vrij!

Het staat voor je klaar

Het homeopatisch middel leg ik voor je klaar of stuur ik je toe (zonder extra kosten). 

Tarieven

Eerste afspraak incl. intake
(90 min.)

 

€98,-

Vervolgafspraak 60 minuten

€59,-

Sessie van 30 minuten

€39,-

In principe schrijven wij klassieke homeopathische middelen voor. Deze middelen krijg je van ons en zijn bij de prijs inbegrepen.

Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Na het consult ontvang je via e-mail de factuur. Afhankelijk van je verzekering, kun je (een deel van) het consultbedrag declareren bij je verzekeraar.
Check  HIER wat je terugkrijgt >>