Home » Ondersteunende voeding » Broccoli, vol zwavelrijke gezonde stoffen
natuurlijk gezond broccoli bij behandeling maag en darm klachten

Broccoli, vol zwavelrijke gezonde stoffen

door | 1 mrt, 2023 | Goed om te weten, Ondersteunende voeding

Broccoli en andere kruisbloemige koolsoorten zijn rijk aan zwavelhoudende stoffen die tijdens het kauwen en in de spijsvertering omgezet worden in actieve stoffen. Deze hebben onder andere een positieve werking op de maag en darmen. Maar hebben ook een ontgiftende en kanker-remmende werking.

 

Onder de crucifere groenten vallen de kolen en koolachtigen: spruiten, bloemkool, broccoli, boerenkool, savooiekool, rode en witte kool, Chinese kool en paksoi. Wat de meeste mensen niet weten is dat ook radijs, waterkers, mosterd, rapen, mierikswortel bij deze familie horen.
Het beste is om de groenten rauw te eten. Door een te hoge temperatuur neemt de hoeveelheid zwavelhoudende stoffen én wordt ook het enzym vernietigd dat nodig is om de werkzamestoffen in deze koolachtigen te activeren. En dat is zonde!
Ik begrijp best dat niet iedereen het ziet zitten om rauwe kool te eten. Gelukkig bevat (kort!) gekookte broccoli nog heel wat mooie stoffen…En voor sommige mensen is het zo beter te verteren.
Om toch zoveel mogelijk van het gezonde effect te behouden zijn hier de volgende tips:
– Stoom broccoli kort: 2 tot 4 minuten
– Strooi eens verse broccolikiemen over je gestoomde broccoli.
– Combineer de gestoomde broccoli eens met rauwe radijs, waterkers, rucola…met een mosterddressing?
– Zorg dat je darmen goed op orde zijn. Dan kan je goede stoffen ook optimaal opnemen.

Broccoli in pilvorm?

Het beste is om verschillende soorten crucifere groenten te eten en af te wisselen.
Denk je dat je meer nodig hebt en staan de koolvarianten je tegen, dan kan je altijd nog kiezen voor een goed supplement.

Een supplement met cruciferen dient in ieder geval DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan te bevatten. Een gangbare dosis is dan 300 tot 1500 mg. Uiteraard helemaal afhankelijk van het product en de persoon die het gaat gebruiken.
Wil je hier meer informatie over? Mail of app gerust. Petra

Waarom een blog / kennisbank?

Omdat het zo leuk is om kennis met anderen te delen:

Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op je gezondheid, dat ik ze niet altijd allemaal kan vertellen of uitleggen. Hoe graag ik dat ook zou willen. Vandaar deze ‘Kennisbank’ of ‘Blog’ of ‘Informatie-pagina’ of ‘Natuurlijke weetjes site’ of ‘Artikelen-pagina’… hoe je het ook wil noemen. Je vindt er vast iets wat jou interesseert en waar je wat aan hebt.
Petra

Gerelateerde artikelen

Homeopathie helpt bij stoppen met roken

Homeopathie helpt bij stoppen met roken

Stoppen met Roken? Homeopathie maakt het mogelijk. Homeopathische remedies kunnen een natuurlijke en gezondere manier bieden om het stoppen met roken te vergemakkelijken. Er zijn verschillende homeopathische middelen die specifiek gericht zijn op het verminderen van de drang naar sigaretten en het aanpakken van symptomen die zich kunnen voordoen tijdens het stoppen met roken…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin