Home » Goed uit te voeren tips » Stress en darmklachten
Kruiden bij spanning en darmklachten natuurlijke behandeling

Stress en darmklachten

door | 10 mrt, 2023 | Goed om te weten, Goed uit te voeren tips

Stress en darmklachten gaan heel vaak samen. Bekend is dat je het van acute stress ‘in je broek kan doen’. Maar ook een ‘klein beetje’ stress heeft al effect op je spijsvertering. Spanning zorgt voor een verminderde aanmaak van spijsverteringsenzymen, met name in de maag.  Spanning zorgt voor een minder goede buikademhaling, waardoor de darmen minder goed kunnen bewegen. Hierdoor verloopt de vertering van je voeding niet meer optimaal. Je kan last krijgen van krampen en diarree. Of juist tegenovergesteld; obstipatie of onregelmatige stoelgang.
Spanning zorgt ook voor een verlaging van o.a. 2 soorten darmbacteriën : Dialister en Coprococcus. 

Deze zijn specifiek voor ontstekingsremming van het zenuwstelsel… dus het is niet raar dat als je voor een langere periode stress hebt, dat ook op je humeur gaat werken en je minder belastbaar wordt. 

Verandering in de samenstelling van de darmbacteriën draagt verder bij tot ziekte, ontstekingen en dikker worden ( obesitas).
Ik geloof niet dat iemand dit zou willen. Onder stress situaties valt niet altijd uit te komen. Maar probeer altijd ergens rust in te bouwen. Niet alleen om je hoofd erbij te kunnen houden, maar dus ook voor de rest van je lichaam. 

Wat geeft rust? Groene thee, thee met kamille, lavendel of citroenmelisse.
Je even terugtrekken met je ogen 10 minuten dicht in een rustige ruimte. Jezelf even afzonderen met fijne muziek op je koptelefoon?

Wat ik zelf nog wel eens neem als ik iets moet gaan doen waar ik onrustig door wordt is Relaxol. Het bevat o.a. passiebloem, citroenmelisse, magnesium en verschillende B-vitamines. Dat neem ik een uurtje van te voren in…en het geeft me net dat setje en de ontspanning om de situatie goed aan te kunnen gaan. 

Maar doe vooral wat het beste voor jou is. Want iedereen is anders, en voor ieder zal ook iets anders de beste werking hebben. 

Met groet!
Petra

relaxol bij maag en darmklachten door spanning en stress

Relaxol werkt bij maag en darmklachten door spanning en stress

 

Waarom een blog / kennisbank?

Omdat het zo leuk is om kennis met anderen te delen:

Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op je gezondheid, dat ik ze niet altijd allemaal kan vertellen of uitleggen. Hoe graag ik dat ook zou willen. Vandaar deze ‘Kennisbank’ of ‘Blog’ of ‘Informatie-pagina’ of ‘Natuurlijke weetjes site’ of ‘Artikelen-pagina’… hoe je het ook wil noemen. Je vindt er vast iets wat jou interesseert en waar je wat aan hebt.
Petra

Gerelateerde artikelen

Migraine en hoofdpijn is bij niemand het zelfde….

Migraine en hoofdpijn is bij niemand het zelfde….

Door overprikkeling van bepaalde delen van de hersenen kan migraine en hoofdpijn ontstaan. Maar wat doe je er tegen? Pijnstiller erin…maar dat is maar een tijdelijke oplossing. Dagelijks medicijnen slikken om het voor te zijn… niet echt goed voor je gezondheid. Homeopathie is een natuurlijke manier om overprikkeling tegen te gaan…

lees verder
Maagzuur remmen met natuurlijke middelen

Maagzuur remmen met natuurlijke middelen

Maagzuurremmers zullen op een gegeven moment juist meer zuuroprispingen geven. En daar zit je nou net niet op te wachten! Met natuurlijke middelen en de voor jou juiste voeding, heb je al snel geen maagzuurremmers meer nodig.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin