Home » Goed uit te voeren tips » Makkelijke en natuurlijke Voorjaars-Detox
Paardenbloemen als voorjaars detox kuur

Makkelijke en natuurlijke Voorjaars-Detox

door | 17 apr, 2023 | Goed om te weten, Goed uit te voeren tips

Elk jaar weer zit ik (waarschijnlijk als een van de weinige personen) te wachten tot de paardenbloemen weer mooi bloeien. Ze zijn ideaal voor een voorjaarskuurtje. En dus nog lekker goedkoop ook:). Ze zijn uitstekend geschikt voor een eenvoudige natuurlijke lente-reinigingskuur.

Paardenbloemen zorgen voor een verhoogde afgifte van gal. Daarmee word je voeding beter verteerd en geeft het je spijsvertering een boost. Dit komt door de bitterstoffen die in de blaadjes en de steeltjes zitten. Paardenbloem (Taraxacum officinalis) geeft ook de nieren een oppepper.
Je zal dus voor alle ‘boodschappen’ wat vaker naar de wc moeten. Het kan zelfs licht laxerend werken.

Hoe je het moet toepassen? … Gewoon eten! Pluk elke dag 2 jonge paardenbloemen. Knijp de bloem eraf en knabbel de steeltjes op. C’est ca!
Probeer dit 2 tot 3x per dag te doen en houd het 2 weken vol.

Wat je ook nog kan doen is de jonge groene blaadjes nemen en deze bijvoorbeeld als in je salade gebruiken. Veel bitterder dan witlof is niet.
De smaak wordt met het ouder worden van de bloemen en in de loop van het seizoen bitterder en de stengel taaier. Vandaar de voorkeur om dit in het voorjaar te doen.

Succes en eh… eet smakelijk natuurlijk!
Petra

Waarom een blog / kennisbank?

Omdat het zo leuk is om kennis met anderen te delen:

Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op je gezondheid, dat ik ze niet altijd allemaal kan vertellen of uitleggen. Hoe graag ik dat ook zou willen. Vandaar deze ‘Kennisbank’ of ‘Blog’ of ‘Informatie-pagina’ of ‘Natuurlijke weetjes site’ of ‘Artikelen-pagina’… hoe je het ook wil noemen. Je vindt er vast iets wat jou interesseert en waar je wat aan hebt.
Petra

Gerelateerde artikelen

Darmklachten geven reactie in je hele lijf

Darmklachten geven reactie in je hele lijf

Een onbalans in de darmen kan veel gevolgen hebben. Niet alleen je spijsvertering kan klachten geven, maar je hele lichaam reageert op je darmconditie en je microbioom. Wist je dat klachten als allergieën, intoleranties, ontstekingen en zelfs hersengerelateerde problemen in de darm beginnen…?

lees verder
Stress en darmklachten

Stress en darmklachten

Stress en darmklachten gaan heel vaak samen. Bekend is dat je het van acute stress ‘in je broek kan doen’. Maar ook een ‘klein beetje’ stress heeft...

lees verder
Goede vetten essentieel voor je brein!

Goede vetten essentieel voor je brein!

Goede vetten zijn hard nodig voor een gezond brein.
Vet geeft hersencellen soepelheid, maar ook het vermogen om onderling goed te communiceren. En dat is van groot belang voor je geheugen, maar ook voor je energie én humeur!
Hoe werkt het en kan je dit zelf beinvloeden? Ja zeker….!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin