Home » Goed uit te voeren tips » Makkelijke en natuurlijke Voorjaars-Detox
Paardenbloemen als voorjaars detox kuur

Makkelijke en natuurlijke Voorjaars-Detox

door | 17 apr, 2023 | Goed om te weten, Goed uit te voeren tips

Elk jaar weer zit ik (waarschijnlijk als een van de weinige personen) te wachten tot de paardenbloemen weer mooi bloeien. Ze zijn ideaal voor een voorjaarskuurtje. En dus nog lekker goedkoop ook:). Ze zijn uitstekend geschikt voor een eenvoudige natuurlijke lente-reinigingskuur.

Paardenbloemen zorgen voor een verhoogde afgifte van gal. Daarmee word je voeding beter verteerd en geeft het je spijsvertering een boost. Dit komt door de bitterstoffen die in de blaadjes en de steeltjes zitten. Paardenbloem (Taraxacum officinalis) geeft ook de nieren een oppepper.
Je zal dus voor alle ‘boodschappen’ wat vaker naar de wc moeten. Het kan zelfs licht laxerend werken.

Hoe je het moet toepassen? … Gewoon eten! Pluk elke dag 2 jonge paardenbloemen. Knijp de bloem eraf en knabbel de steeltjes op. C’est ca!
Probeer dit 2 tot 3x per dag te doen en houd het 2 weken vol.

Wat je ook nog kan doen is de jonge groene blaadjes nemen en deze bijvoorbeeld als in je salade gebruiken. Veel bitterder dan witlof is niet.
De smaak wordt met het ouder worden van de bloemen en in de loop van het seizoen bitterder en de stengel taaier. Vandaar de voorkeur om dit in het voorjaar te doen.

Succes en eh… eet smakelijk natuurlijk!
Petra

Waarom een blog / kennisbank?

Omdat het zo leuk is om kennis met anderen te delen:

Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op je gezondheid, dat ik ze niet altijd allemaal kan vertellen of uitleggen. Hoe graag ik dat ook zou willen. Vandaar deze ‘Kennisbank’ of ‘Blog’ of ‘Informatie-pagina’ of ‘Natuurlijke weetjes site’ of ‘Artikelen-pagina’… hoe je het ook wil noemen. Je vindt er vast iets wat jou interesseert en waar je wat aan hebt.
Petra

Gerelateerde artikelen

Homeopathie helpt bij stoppen met roken

Homeopathie helpt bij stoppen met roken

Stoppen met Roken? Homeopathie maakt het mogelijk. Homeopathische remedies kunnen een natuurlijke en gezondere manier bieden om het stoppen met roken te vergemakkelijken. Er zijn verschillende homeopathische middelen die specifiek gericht zijn op het verminderen van de drang naar sigaretten en het aanpakken van symptomen die zich kunnen voordoen tijdens het stoppen met roken…

lees verder
Groentenboer of de apotheek?

Groentenboer of de apotheek?

Ziekte ontstaat namelijk niet door een tekort aan medicatie, maar door een tekort aan voedingsstoffen.
Gelukkig beseffen steeds meer artsen dit ook en sturen patiënten door naar mensen die meer over weten.

lees verder
Verkoudheid versus Griep; Natuurlijk behandelen

Verkoudheid versus Griep; Natuurlijk behandelen

Vaak gooien we verkoudheid en griep op één hoop, maar ze zijn niet identiek. Verkoudheid komt vaak met bekende symptomen: loopneus of verstopte neus, keelpijn en meestal een nare hoest. Terwijl griep zich manifesteert met plotselinge koorts, vermoeidheid en spierpijn. Beiden worden veroorzaakt door virussen en niet door bacteriën waardoor antibiotica nooit zal werken…
Vaak vergeten we dat ons lichaam een krachtige zelfgenezende machine is. Daarom zou je kunnen kijken naar wat je zelf herstellend vermogen kan ondersteunen….  Wat denk je van voeding, vitamines/mineralen en voldoende rust…?  Klinkt best logisch, toch? Beproefde tips nodig? Lees verder…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin