Home » Goed uit te voeren tips » Maagzuur remmen met natuurlijke middelen
Maagzuur behandelen met natuurlijke middelen en homeopathie

Maagzuur remmen met natuurlijke middelen

door | 25 apr, 2023 | Goed uit te voeren tips, Ondersteunende voeding

Brandend maagzuur goed te behandelen met natuurlijke middelen,

Maagzuur of zure oprispingen worden vaak verward met overtollig maagzuur. Dan wordt een maagzuurremmer of maagzuurremmer voorgeschreven.  Maar maagzuur is echter belangrijk voor het vernietigen van virussen, bacteriën, schimmels en parasieten, het verteren van eiwitten en het opnemen van mineralen en vitamine B12. Daarom kan het gebruik van maagzuurremmers het risico verhogen op infectie, osteoporose, dementie en verschillende aandoeningen die worden veroorzaakt door een tekort aan vitamine B12 en mineralen en indigestie van eiwitten, én…jawel… brandend maagzuur.

Brandend maagzuur is eigenlijk meestal een teken van te weinig maagzuur of een tekort aan de enzymen die voedsel afbreken. Hierdoor verteert voedsel niet snel genoeg en blijft het langer in de maag. Onverteerd voedsel is zuur, daarom wordt het vaak verward met overtollig maagzuur. In dit geval kunnen maagzuurremmers meer kwaad dan goed doen.

Maagklachten zijn een signaal dat je niet volledig eet of de verkeerde dingen voor jouw lichaam eet. Luister naar je maag en pas je voeding aan. Eet niet te veel en zorg voor een vlotte spijsvertering met vezelrijk voedsel. 

Neem indien nodig spijsverteringsenzymen en probiotica. Citroensap of betaïne HCL kan een laag maagzuur helpen verlichten. met de nadruk op veel plantaardige, vezelrijke, polyfenolrijke en nitraatrijke voeding. Voedingssupplementen en kruidenpreparaten kunnen op zichzelf ook goede resultaten geven, maar ze hebben geen blijvend resultaat als de voeding niet wordt aangepast.

Natuurlijke middelen om je maagfunctie weer goed op orde te krijgen zijn o.a.

-Groene thee extract ( EGCG)
-Zoethoutwortel
-Knoflook – rauw! of als supplement
-Gember
-Curcuma
-Honing

Wil je ‘s morgens al een goede start maken? Maak dan de avond van te voren een ‘papje’ klaar met een eetlepel chia zaad en water. Roer dit de volgende ochtend door je yoghurt. De gel die rondom de zaadjes zit, zal een mooi zacht laagje vormen in je maag. Zo is deze meer bestand tegen scherpere voeding.

Wil je meer weten wat Natuurlijk Gezond-Utrecht voor je kan betekenen bij maag- en darmklachten, lees dan even het volgende , of neem gerust contact met ons op: bel, app of mail gerust.

Yoghurt met chia zaadjes goed voor de maag

Chiazaad zorgt voor een extra zacht beschermlaagje in de maag

Waarom een blog / kennisbank?

Omdat het zo leuk is om kennis met anderen te delen:

Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op je gezondheid, dat ik ze niet altijd allemaal kan vertellen of uitleggen. Hoe graag ik dat ook zou willen. Vandaar deze ‘Kennisbank’ of ‘Blog’ of ‘Informatie-pagina’ of ‘Natuurlijke weetjes site’ of ‘Artikelen-pagina’… hoe je het ook wil noemen. Je vindt er vast iets wat jou interesseert en waar je wat aan hebt.
Petra

Gerelateerde artikelen

Botontkalking / osteoporose is te keren

Botontkalking / osteoporose is te keren

Botweefsel is een bijzondere, levende stof die zich je leven lang blijft ontwikkelen. Het breekt zichzelf voortdurend af maar bouwt zichzelf ook weer op. En daar kan je heel goed zelf invloed op uitoefenen. En dat is niet eens zo moeilijk…

lees verder
Stress en darmklachten

Stress en darmklachten

Stress en darmklachten gaan heel vaak samen. Bekend is dat je het van acute stress ‘in je broek kan doen’. Maar ook een ‘klein beetje’ stress heeft...

lees verder
Goede vetten essentieel voor je brein!

Goede vetten essentieel voor je brein!

Goede vetten zijn hard nodig voor een gezond brein.
Vet geeft hersencellen soepelheid, maar ook het vermogen om onderling goed te communiceren. En dat is van groot belang voor je geheugen, maar ook voor je energie én humeur!
Hoe werkt het en kan je dit zelf beinvloeden? Ja zeker….!

lees verder

2 Reacties

 1. Ciska

  Goeie tips!!!

  Reageer
  • Petra

   Doe er je voordeel mee. Laat je weten of je iets hebt toegepast? Daar ben ik nieuwsgierig naar Met groet, Petra

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin