Home » Goed om te weten » Longontstekingen en longklachten, voeding als medicijn
voeding als medicijn bij long ziekte

Longontstekingen en longklachten, voeding als medicijn

door | 10 feb, 2024 | Goed om te weten, Goed uit te voeren tips

Valt het jullie ook op? Deze winter hoor ik toch vrij vaak dat mensen een longontsteking hebben ontwikkeld. Vaak zijn dat mensen die ook eerder longklachten hadden.

Mensen met chronische longklachten gebruiken vaak langdurig medicijnen hiervoor. Deze groep blijkt steeds groter te worden.
Het lastige is dat deze patiënten steeds meer resistentie opbouwen waardoor de dosis telkens verhoogd moet worden, met alle bijwerkingen van dien…

Chronische ontsteking

Normaal gesproken heeft een ontsteking in het lichaam een functie, want die verwijdert iets uit je lijf dat er niet hoort. Bij een chronische ontsteking is de balans weg. De functie is niet meer nodig, maar de ontsteking gaat door en valt zelfs gezonde cellen aan. Daarom moet zo’n langdurige ontsteking met medicijnen aangepakt worden. ….. Maar kan dat niet ook anders?

Het is al bekend dat bepaalde voedingsstoffen, bijvoorbeeld antioxidanten uit groenten en fruit, ontstekingen kunnen tegengaan, maar steeds meer blijkt dat het om de juiste balans gaat.

Al in 2017 werd er een onderzoek gepubliceerd waarin op basis van uitgebreid literatuuronderzoek kon worden aangetoond dat de specifieke voedingsstoffen Omega 3 vetzuren en vitamine E een rol kunnen spelen bij de aanpak van chronische ontstekingen in de longen, zoals astma, COPD en auto-immuunziekte sarcoïdose. 

Effect

Omega 3 vetzuren en vitamine E leken daadwerkelijk effect te hebben op de genoemde inflammatoire longziekten. Deze voedingstoffen leken zowel de ontsteking tegen te gaan als de longfunctie te verbeteren. Vitamine E en Omega 3 vetzuren (visvetzuren) staan natuurlijk al bekend om hun positieve invloed op onze gezondheid, maar ook hier gaat het om de balans. Voor de betreffende patiëntengroep lijkt het dan ook verstandiger meer van te nemen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Wil je hier meer over weten, bel of mail gerust: 06-12669862 info@natuurlijkgezond-utrecht.nl
Natuurlijk Gezond – Utrecht

Waarom een blog / kennisbank?

Omdat het zo leuk is om kennis met anderen te delen:

Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op je gezondheid, dat ik ze niet altijd allemaal kan vertellen of uitleggen. Hoe graag ik dat ook zou willen. Vandaar deze ‘Kennisbank’ of ‘Blog’ of ‘Informatie-pagina’ of ‘Natuurlijke weetjes site’ of ‘Artikelen-pagina’… hoe je het ook wil noemen. Je vindt er vast iets wat jou interesseert en waar je wat aan hebt.
Petra

Gerelateerde artikelen

Migraine en hoofdpijn is bij niemand het zelfde….

Migraine en hoofdpijn is bij niemand het zelfde….

Door overprikkeling van bepaalde delen van de hersenen kan migraine en hoofdpijn ontstaan. Maar wat doe je er tegen? Pijnstiller erin…maar dat is maar een tijdelijke oplossing. Dagelijks medicijnen slikken om het voor te zijn… niet echt goed voor je gezondheid. Homeopathie is een natuurlijke manier om overprikkeling tegen te gaan…

lees verder
Homeopathie helpt bij stoppen met roken

Homeopathie helpt bij stoppen met roken

Stoppen met Roken? Homeopathie maakt het mogelijk. Homeopathische remedies kunnen een natuurlijke en gezondere manier bieden om het stoppen met roken te vergemakkelijken. Er zijn verschillende homeopathische middelen die specifiek gericht zijn op het verminderen van de drang naar sigaretten en het aanpakken van symptomen die zich kunnen voordoen tijdens het stoppen met roken…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin