► Ondersteuning bij kankertherapie


Natuurlijke middelen als homeopathische geneesmiddelen, kruiden en supplementen kunnen heel goed worden ingezet als iemand chemotherapie en/of radiotherapie moet ondergaan.
Het kan kan heel gunstig werken op de bijwerkingen die deze therapieën vrijwel standaard geven.

"Homeopathie, kruiden en supplementen zijn goed te combineren met kankertherapie"

Als de diagnose kanker wordt gesteld word je als patiënt ‘meegesleurd’ in de behandeling die meestal snel van start gaat. Vaak bestaat de behandeling uit een operatie, een reeks bestralingen en chemotherapie. 

Vooral de chemokuren zijn een grote aanslag op de rest van het lichaam. Want niet alleen de zieke cellen worden hierdoor aangetast, ook de gezonde cellen en organen hebben het zwaar omdat de medicatie via het bloed vrijwel alle organen aandoet.
Je weerstand daalt en je spijsvertering raakt van slag. Misselijkheid en mondpijn maken het eten lastiger en je lever (als grootste reiniger) heeft het zwaar waardoor je energie flink afneemt.
Al met al een heel pakket aan bijwerkingen waar je zelf actief iets aan kunt doen.

Met verschillende kruiden, voedingssupplementen en homeopathische middelen is het mogelijk deze bijverschijnselen te verminderen.

Kijk hier voor » Vitaminen en mineralen bij kankerbehandeling.
Kijk hier voor » Antioxidanten bij kankerbehandeling.

Tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar welke natuurgeneeskundige behandelingen verlichting kunnen geven bij de bijwerkingen van chemotherapie bij de behandeling tegen kanker. Deze bevindingen heb ik ook in de praktijk gebracht.

Ik heb onder andere goede ervaring met:

►Leverondersteuning
►Gewichtsverlies
►Spijsverteringsklachten
►Slijmvliesklachten


Naast de chemotherapie kan niet zomaar alles ingenomen worden.
Wat bij de ene therapie positief werkt, kan bij de andere soort chemo juist een negatief effect geven. Daarom moet bij elke kuur/cytostaticum goed gekeken worden welke middelen een positief effect kunnen hebben.

De therapie is altijd als ondersteuning en nooit als vervanging bedoeld voor een chemotherapie.

Bij twijfel zal ik (in overleg) contact opnemen met uw specialist.
 

Petra Voorn
Homeopaat, Fytotherapeut, Voedingskundige

http://www.homeopaat-info.nl/