► Ondersteuning bij chemotherapie


Natuurlijke middelen als Homeopathie, kruiden en supplementen kunnen heel goed worden ingezet als iemand chemotherapie moet ondergaan.
Het kan kan heel gunstig werken op de bijwerkingen die de chemokuur vrijwel standaard geven.

Als de diagnose kanker wordt gesteld word je als patiënt ‘meegesleurd’ in de behandeling die meestal snel van start gaat.
Vaak bestaat de behandeling uit een operatie, een reeks bestralingen en als afsluiting chemotherapie.

Vooral de chemokuren zijn een grote aanslag op de rest van het lichaam. Want niet alleen de zieke cellen worden hierdoor aangetast, ook uw gezonde cellen en organen hebben het zwaar omdat de medicatie via uw bloed vrijwel alle organen aandoet.
Je weerstand daalt, je spijsvertering raakt van slag. Misselijkheid en mondpijn maken het eten lastiger en je lever (als grootste reiniger) heeft het zwaar waardoor je energie flink afneemt.
Al met al een heel pakket aan bijwerkingen waar je zelf actief iets aan kunt doen.

Met verschillende kruiden (fytotherapie) en homeopathische middelen is het mogelijk deze bijverschijnselen te verminderen.

Tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar welke natuurgeneeskundige behandelingen verlichting kunnen geven bij de bijwerkingen van chemotherapie bij de behandeling tegen kanker. Deze bevindingen heb ik ook in de praktijk gebracht.

Ik heb onder andere goede ervaring met:
 

Leverondersteuning  
Mondslijmvliesklachten  
Gewichtsverlies  
Spijsverteringsklachten  


Naast de chemotherapie kan niet zomaar alles ingenomen worden.
Wat bij de ene soort positief werkt, kan bij de andere soort chemo juist een negatief effect geven. Daarom moet bij elke kuur/cytostaticum goed gekeken worden welke middelen een positief effect kunnen hebben.
De therapie is altijd als ondersteuning en nooit als vervanging bedoeld voor een chemotherapie.
Bij twijfel zal ik (in overleg) contact opnemen met uw specialist.
 

 

http://www.homeopaat-info.nl/
http://www.natuurwinkel.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=166&Itemid=84