► PMS

Hoofdpijn, buikpijn,  prikkelbaar…
PMS klachten kunnen je flink in de weg zitten.  Niet bij iedereen verloopt de cyclus ‘geruisloos’. De oorzaak ligt vaak in verstoorde hormoonspiegels. 


De symptomen van PMS (premenstrueel syndroom) kunnen worden onderverdeeld in lichamelijke, emotionele en gedragsgebonden klachten.

De meest voorkomende lichamelijke klachten zijn: zwelling van de borsten (pijn in de borstklier), opgeblazen buik,  vocht vasthouden in de vingers en de enkels, gewichtstoename en migraine-achtige hoofdpijn.  
Ook lage rugpijn (Lumbalgie) en maagpijn kunnen de dagelijkse activiteiten behoorlijk in de weg zitten. Sommige vrouwen klagen over regelmatig opkomende acne.

De meest voorkomende emotionele klachten zijn stemmingsveranderingen zoals toegenomen prikkelbaarheid, angst, gespannenheid, en verlies van zelfcontrole.  Sommige vrouwen voelen zich meer labiel of  'down', somber en depressief.

Tot de gedragsgebonden klachten behoren: concentratiestoornissen, lusteloosheid en algemene vermoeidheid, het vermijden van sociale activiteiten, een verandering van het libido (minder, of juist méér zin in seks) en een toegenomen trek in zoetigheid, vnl. chocolade.

De oorzaak ligt vaak in verstoorde hormoonspiegels.
Met verschillende plantaardige middelen zijn deze weer goed in evenwicht te brengen. Ook voeding  en supplementen kunnen hier een grote invloed op uitoefenen.

Samen kunnen we een plan opstellen hoe we de volgende maand gaan aanpakken.  
Wil je meer informatie, mail of bel gerust.            

voornp@gmail.com
06-12669862

My greatest fear
is that there is
no PMS
and that this is
my
Personality...

Natuurlijk Gezond - Utrecht.  
Lepelaarstraat 1
3582 SK Utrecht

voornp@gmail.com

06-12.66.98.62

Natuurlijk Gezond - Utrecht is onderdeel van Praktijk Vaartsche Rijn.
www.praktijkvaartscherijn.nl

Route: ►