Herstel na Covid: hersenen, reuk en smaak - klachten. Post-covid-19 klachten

Veel mensen houden klachten na corona. De een hervat de al snel weer de gewone activiteiten, de ander kan nog maar weinig. 

Vooral de plaats waar het covid-virus heeft huisgehouden is bepalend voor de soort restverschijnselen die je overhoud. De mate waarin je ziek bent geweest lijkt niet uit te maken of je wel of geen restklachten overhoudt. 

Reuk en smaak verandering
- Een grote groep ervaart relatief milde klachten. Maar deze klachten kunnen wel weken tot maanden aanhouden, met vaak periodes van enorme terugval. Dit kan je flink belemmeren in het dagelijks leven.

Verlies van reuk en smaak is een veel voorkomend symptoom. Als het reuk- en smaakverlies lang duurt, kan dat leiden tot een verminderde voedselinname. Gewichtsverlies en ondervoeding kunneen daarvan het gevolg zijn. Dat belemmert een goed herstel.

"Restklachten na Covid betekent dat je lichaam (nog) niet het vermogen heeft om totaal te herstellen"
 
Het coronavirus heeft jouw cellen gebruikt om zich te kopieren. Hierbij gebruikt hij je cel gedeeltelijk, laat afval achter, en een deel van jouw gebruikte cellen sterft ook af. 
Bekend is dat een gedood virus veel resten / afval achterlaat. 
Dat zijn stoffen die – nu het virus is getackeld- nu in de weg zitten en daardoor de cellen belemmeren om weer goed te gaan functioneren. De gevolgen zijn: een wattig hoofd, vermoeidheid, steeds een beetje koorts, geur- en smaakklachten etc.

Steeds weer een beetje koorts?
- Deze reststoffen zorgen ervoor dat je lichaam steeds weer hier op zal blijven reageren: het hoort er niet, het moet weg.. het effect: regelmatig weer een beetje koorts en energie-gebrek. Je lichaam krijgt hierdoor niet de mogelijkheid om alle energie te stoppen in het herstel. 

We moeten dus zorgen dat dat ziekmakend virus-afval niet in de weg zit en dat er weer goede energie wordt aangemaakt in de cellen.

 
Wattig hoofd. 
- Van veel mensen hoor ik de klacht van een zogenaamd 'wattig / raar hoofd'. Ook een licht en duizelig gevoel wordt vaak gemeld.
Dat betekent dat het immuunsysteem in het hersengebied actief is geweest tijdens de covid-besmetting. En daarmee samenhangend, dat zich daar ook resten bevinden die nu het herstel in de weg zitten.
 
-NOS.nl maakte een mooie interactieve graphic waarin de meest hardnekkige klachten per lichaamsdeel in beeld worden gebracht.

NOS na corona--

Hoe kunnen we dit aanpakken? 
-Afhankelijk van jouw restklachten zijn er verschillende supplementen en kruiden in te zetten die ervoor zorgen dat de virusresten niet weer steeds je lichaam kunnen irriteren of weer een afweerreactie geven.
 
Restklachten betekent dat je lichaam niet het vermogen heeft om totaal te herstellen! 
 

Heb je hier last van? Dan kan ik na een inventarisatie van jouw specifieke klachten uitzoeken welke natuurlijke middelen je kunnen helpen.

Er zijn verschillende voedingssupplementen en kruiden die jouw herstel kunnen ondersteunen. Ook is er een selectieve groep aan homeopathische middelen die goede resultaten hebben laten zien.

Samen wordt het een passende behandeling voor jouw klachten. 
Wil je hier meer informatie over? 

Bel of mail gerust. 

06-12669862
voornp@gmail.com
 
Petra Voorn
Natuurgeneeskundige / Homeopaat